Waarom?

Waarom deze Masterclass Inspireren met Waarden?

keyboard_double_arrow_down

De Masterclass Inspireren met Waarden is een splinternieuwe masterclass: nieuwe inhoud, nooit eerder gegeven en nieuwe docenten. Deze Masterclass gaat niet over een model: het gaat over jou. Het gaat over jouw inspiratie, jouw waarden en jouw persoonlijke kenmerken als leider. De Masterclass is onorthodox, spannend, een magistrale uitnodiging om jezelf te veranderen. Bijvoorbeeld. Kan jij leidinggeven door je persoonlijkheid? Beheers jij de kunst van publiek gezag? Hoe stuur jij op spanning en hoe ben jij vandaag integer naar de maatstaven van straks? Wat is jouw eigen bijdrage aan inspireren met je waarden? Voor leiders op zoek naar een nieuw geluid. Over moedig blijven en gracieus vertrekken. En over jouw leiderschap en je relatie thuis. Dat allemaal in de schitterende ambiance van Landhuis van Buitenplaats Villa De Reehorst.

Omdat het  tijd is

Omdat de dilemma’s, problemen en dromen van deze tijd erom vragen, omdat directeuren erom vragen. Omdat meer dan zestig procent van de werknemers in Europa hun bazen ongeschikt vindt voor hun taak. Omdat de eisen die de samenleving stelt aan leidinggevenden alsmaar toenemen. Omdat er magistrale nieuwe inzichten in leiderschap zijn, die staan te springen om door nieuwe leiders ontdekt te worden. Omdat je aan alles voelt dat dit een tijd is voor nieuw, inspirerend leiderschap. En omdat wij, Tom Kok, Henk Gossink en Jan Willem Boissevain er enorm veel zin in hebben om daar een masterclass voor aan te bieden. Daarom deze masterclass Inspireren met Waarden.

Om te inspireren vanuit waarden

We hebben ervoor gekozen om de Masterclass Inspireren met Waarden een rode draad mee te geven. Deze rode draad komt voort uit de leiderschapsvraagstukken van deze tijd: het is een rode draad die begint bij inspireren, als belangrijkste kenmerk van op de toekomst gericht en energie gevend leiderschap. De rode draad verbindt inspireren met waarden: waarden als wortels waarmee leiders zich ankeren in ervaring en wijsheid. De Masterclass Inspireren met Waarden biedt een nieuw kompas voor toekomstige leiders. Het eigen moreel kompas. Daarbij gaat het om persoonlijke inspiratie en persoonlijke waarden. Niet zwart/wit, maar jouw keuzes. Keuzes die je vervolgens toepast. Hoe werkt jouw inspiratie en hoe werken jouw waarden? Wij bestuderen geen doctrines, maar  verkennen wat werkt. En we bespreken hoe toekomst vast jouw keuzes zijn.

Omdat je vragen hebt die zich niet zomaar laten beantwoorden

De Masterclass Inspireren met Waarden is modern, situationeel, snel veranderend, net als de snel veranderende maatschappij. De snelheid van veranderingen waardoor telkens nieuwe en meer eisen worden gesteld aan leiders. Voor opdrachtgevers, leden raad van bestuur, directeuren-generaal, directeuren, wethouders, gedeputeerden, politici, programmadirecteuren. Deze masterclass is voor mensen die vragen hebben die zich niet zomaar laten beantwoorden, verdieping zoeken, nieuwe inzichten, nieuwe richting en het spannend vinden om wakker te worden geschud. Leidinggevenden die zelf de elementen verzamelen om een beeld van de toekomst te bouwen. Die de ambitie hebben om leiding te gaan geven aan de grotere situatie.

Omdat publiek gezag een kunst is

Elke directeur heeft een deels publiek speelveld. Zelfs in het hart van de particuliere sector zal een directeur tegen de publieke sector aanzitten en er regelmatig mee van doen hebben.
Die publieke sector stelt andere eisen dan de particuliere. Hoe ga je om met persoonlijk leiderschap in een mede publieke omgeving? Als je gezag ook publiek wordt geaccepteerd word je meester. Dat is een kunst. Als u zich daarin wilt verdiepen is dit de goede masterclass.

Bestuurlijk-politiek leiderschap is veeleisend en spannend. Dat was het vroeger, dat is het nu nog steeds. Als je dan het voorrecht krijgt de leider te zijn, wil dan ook inspirerend leiden. Als je eraan toe bent: walk the talk, doe er wat aan.

Aanmelden