Praktisch

De Masterclass Inspireren met Waarden vindt plaats in het Landhuis van Buitenplaats Villa De Reehorst in Zeist, onderdeel van de Stichtse Lustwarande, een grote gordel van landgoederen en buitenplaatsen.

keyboard_double_arrow_down

De organisatie van de Masterclass Inspireren met Waarden wordt ondersteund door het secretariaat van KNAP Academie, het netwerk voor pioniers in opleiden. Wilt u contact opnemen met de organisatie van inspireren met Waarden, dan bent u van harte welkom om te bellen met ons secretariaat op 06 266 282 77.

De stijl van de bijeenkomsten

Wij zitten met u aan tafel om samen te werken aan uw leiderschap. Vragen stellen en luisteren staat centraal. Wij vertellen praktijkverhalen en een basis waarover is nagedacht. De Masterclass is een afwisseling van kennismodules, eigen bijdragen, interactieve sessies, wandel sessies (alles wat je lopend doet gaat beter), break-out rooms en rollenspellen. Wij zorgen dat het bloed blijft stromen. U zult worden gevraagd om eigen cases in te brengen en een eigen college te geven. Soms werken we met een livestream van een externe deskundige. We beginnen op tijd, mensen die op tijd zijn moet je belonen.

Altijd persoonlijk

De Masterclass Inspireren met Waarden vindt altijd plaats in persoon. Voor het resultaat dat wij voor ogen hebben is de chemie van het team van groot belang en dat krijgen we niet goed voor elkaar achter een scherm. Het directe persoonlijke contact, het tot stand brengen van groepsbinding en persoonlijke begeleiding vormen een prominent onderdeel van onze formule. Met elkaar en bij elkaar zijn, elkaar in de ogen kijken en meedenken. Interactie on the spot. Samen lachen, samen kritisch zijn.

Villa de Reehorst

Villa De Reehorst is volledig voorbereid op een veilige sessie, binnen de voorzorgsmaatregelen voor Corona. In Villa De Reehorst hebben wij een zeer ruime zaal beschikbaar, waar iedereen op de goede afstand van elkaar in persoon kan deelnemen aan de Masterclass. In elk opzicht is aan uw veiligheid gedacht: bij de begroeting, in de goed geventileerde en ruime zalen, bij de bediening voor koffie en thee, bij de bereiding en het uitserveren van de lunch of het diner, bij het uiteengaan in groepen en bij het afscheid. Wij ontvangen u gezond en nemen ook weer gezond afscheid van u.

Een inspirerende locatie

Masterclasses Inspireren met Waarden vinden altijd plaats op een inspirerende locatie. Die kan samen met de opdrachtgever worden gekozen of worden gevonden in ons thuishonk, Villa De Reehorst, een pitoresk landhuis in Zeist op het terrein van buitenplaats Der Reehorst. Deze buitenplaats werd in 1844 aangelegd met de komst van de spoorlijn tussen Utrecht en Arnhem omdat het gebied rondom Driebergen en Zeist toen beter bereikbaar werd voor de welgestelden uit de steden. Bouwland veranderde in een mooie tuin in de modieuze Engelse landschapstijl. Rond 1900-1909 werd daar Villa de Reehorst gebouwd. J.W.H. Crommelin gaf  architect C.B. Posthumus Meyjes opdracht daartoe en deze ontwierp een villa in Jugendstil-stijl geheel volgens de toen vigerende mode. Een ander, meer bekend gebouw van deze architect is het station te Delft. In 1969 kocht professor dr. B.J. Lievegoed het landgoed om er de Vrije Hogeschool onder te brengen, waarbij de villa het hoofdgebouw werd. In 1976 liet hij ook een nieuw antroposofisch vergadercentrum bouwen: het Ionagebouw. Architect Joan Risseeuw ontwierp dit gebouw in de organische stijl. In 1980 werd in Villa De Reehorst de Triodosbank, met haar wortels in de antroposofische beweging, opgericht. In 2015 werd Villa De Reehorst door brand verwoest waarna de Vrije Hogeschool verhuisde naar Utrecht. Daarna is de Villa helemaal gerestaureerd tot een een pareltje van oorspronkelijke stijl en moderne faciliteiten.

Organisatie en financiën

De dagen waarop de Masterclass Inspireren met Waarden plaatsvindt

De Masterclass Inspireren met Waarden vindt plaats op woensdagen van 16.00 tot 21.00 uur, vier woensdagen achter elkaar, soms wordt een week overgeslagen. U reist voor de file naar de Masterclass, u kunt altijd probleemloos parkeren op het eigen terrein, voor uw diner wordt gezorgd en afhankelijk van uw woonplaats bent u tussen 21.30 en 22.00 weer thuis.

De kosten van de Masterclass

De kosten van de Masterclass Inspireren met Waarden zijn € 3.495,00 exclusief btw.
Hiervoor krijgt u:

  • Een persoonlijke intakesessie met een van de docenten.
  • Vier sessies van vijf uur op een historisch landgoed in Midden Nederland met drie docenten. De sessies zijn telkens inclusief verzorging en diner.
  • Tien modules over Inspirerend Leiden en tien mini colleges.
  • Begeleiding bij uw vraagstukken van leiderschap voor, tijdens en na de bijeenkomsten van de Masterclass.
  • Twee boeken over leiderschap.
  • Een sterke groep deelnemers op directieniveau als nieuw netwerk.

De condities van de Masterclass Inspireren met Waarden

Er zijn niet veel condities. U meldt zich aan via de website en door betaling van de deelnemerskosten voor de Masterclass Inspireren met Waarden. Mocht u zich terugtrekken als deelnemer dan krijgt u negentig procent van uw inschrijvingskosten terug tot twee maanden voor de startdatum. Daarna tot twee weken voor de startdatum krijgt u de helft terug. Binnen die twee weken tot de laatste week krijgt u tien procent terug. Deelnemen kan alleen in persoon. Voor deelname vragen wij u te voldoen aan de Corona eisen die de overheid stelt aan deelname aan dit soort bijeenkomsten.

Wensen voor de catering

De catering van de Masterclass is van grote klasse. U kunt al uw wensen tevoren doorgeven.

Een Masterclass op maat

Het is mogelijk om de Masterclass Inspireren met Waarden ‘in house’ te organiseren, voor een groep bestaande uit allemaal mensen van uw eigen organisatie. Daarvoor is ook maatwerk mogelijk in de programmering. De offerte is voor elke in house masterclass dan ook maatwerk.

Inschrijven

U kunt zich aanmelden voor de Masterclass Inspireren met Waarden door een e-mail te sturen naar Ingrid Hermans, knapacademie@outlook.com. Wat zou het leuk zijn als u dat doet!